Verslag diverse optredens op 20 mei

Een redelijke delegatie van onze band was al bijtijds op pad donderdag de 20e mei. Zeker degenen die vanaf de Zwolse kant kwamen, die gingen al om 10.45 onderweg naar Rijssen om te spelen op een huwelijksceremonie op de Havezathe aldaar. Er werd vanwege dat tijdstip eerst een lunch beschikbaar gesteld en na de inwendige mens te hebben versterkt werd omgekleed, de rest van de band opgezocht en ingespeeld. En prachtige dag, veel zon en een stralend bruidspaar, men genoot zichtbaar van onze verrassing. De spelers stonden opgesteld aan weerzijden van het bordes en toen de plechtigheid was voltrokken en de gasten en bruidspaar naar buiten kwamen werden ze  op muzikale manier onthaald .Nadat ze uiteindelijk in een mooie sportwagen waren vertrokken, pakten we de spullen weer in en begaven wij ons naar het volgende optreden in Almelo.

 

Ondanks dat  de Tomtom de weg wat kwijt was vanwege een aantal nieuw aangelegde wegen , waren we toch vrij snel op locatie. Aldaar vond een programma plaats, gepresenteerd door de Zonnebloem en met name de oudere medemens werd in het “zonnetje” gezet. We speelden samen met een aantal vrolijke heren, shantykoor de Oostvaarders.  Dat liep prima, het optreden duurde niet zo heel lang en na weer de spullen te hebben ingeladen, kwam Gea met het idee om bij haar in de achtertuin enkele zakken patat en snacks soldaat te maken. We konden ook nog wel in de zwemvijver maar dat hebben we maar niet gedaan.

Leuk als een bandlid zo spontaan iedereen uitnodigt als er een optreden in de buurt is, in verband daarmee moet ik nog even vermelden dat onze Henk op 30 april in Hoogeveen ons ook allemaal uitnodigde !  (Yvonne nam toen later op de avond afscheid en liep in plaats van naar buiten, de gang kast in volgens mij). Uiteindelijk zaten we vol  vette hap, Rob wilde de rest aan de kippen van Gea voeren maar dat hebben we tegen kunnen houden anders gaan de eieren zo naar bamischijven smaken. Hierna weer terug naar Zwolle, waar we rond 19.00 weer arriveerden en de rest van de club al aanwezig was. En toen….. donderdags is het altijd band repetitie avond, ja dan is de puf er een beetje uit.

Maar we hebben WEL  gespeeld, in het kader van het afscheid na 30 JAAR LIDMAATSCHAP van Hans Mackaay, hij en zijn vrouw waren opgehaald en werden nog even in het zonnetje gezet.  Na een toespraakje en overhandigen van enkele cadeaus en een certificaat waarin hij tot Erelid werd benoemd,  werd nog even nagepraat onder genot van een hapje en een drankje.   We wensen hem veel succes in zijn nieuwe woonomgeving!! En als je dan thuiskomt ben je met de spelende leden die dag, in totaal bijna 12 uur op pad geweest, maar wel een mooie dag gehad.