Optreden jubileumtaptoe Jubal Zwolle, 14 mei 2011

Strak optreden jubileumtaptoe Jubal Zwolle 14 mei Het zou nog een lange dag worden voor alle deelnemende korpsen waaronder Jubal zelf natuurlijk, La Vaillante (Frankrijk), DAP Apeldoorn, Kamper Trompetterkorps, Van Limburgstirumband Wezep en wijzelf Rond 12.30 verzamelden de eerste leden zich bij het bandgebouw en rond 13.00 vertrokken wij naar de Landstede Topsporthal. Na definitief omkleden en stemmen, in een overvolle bus naar het Rodetorenplein (zo kun je het openbaar vervoer naar Russisch voorbeeld een stuk goedkoper maken) en van daaruit een streetparade met alle korpsen door de binnenstad. We waren maar liefst met 19 eigen spelers ! En Karin verzorgde de inwendige mens met water.

 

In feite dus met een record van 20 leden aanwezig waarbij Herman en Jaap hun officiele debuut maakten. Petje af voor hen, eerst de streetparade en s avonds de taptoe. Ook vermeldenswaard dat Evelien en Kirsten nog niet zo lang op de pipes meedoen en ook danig hun steentje hebben bijgedragen. Na de streetparade die ongeveer een uur duurde (met onderbreking voor de opening van de Week van de Amateurkunst) wederom vanaf het Rodetorenplein in dezelfde overvolle bus terug naar Landstede. De lunchpakketten werden weldra uitgereikt en al vrij snel een briefing om 17.30 uur met een generale repetitie om 18.00 uur. Daarna nog weer stemmen en vervolgens ging het programma om 20.00 uur van start. Onze band trad voor het voetlicht zo rond 21.30 uur, best apart eigenlijk, ook voor het publiek, om zo een onderbreking te zijn in het muzikale geweld van de grotere showbands.

Evenwel liep het gesmeerd, muzikaal een prima performance, de snaredrummers hadden nog voor elkaar gekregen dat het licht uitging tijdens een drumsaluut waardoor (als je goed keek) je kon zien dat er met lichtgevende sticks werd gespeeld. Uiteindelijk was er rond 22.15 de finale met alle korpsen met onder andere de nummers Mull of Kintyre (met medewerking van Blue Dew) en Highland Cathedral welk laatste nummer door onze band werd geopend. Deze nummers maakten grote indruk op het publiek en werden enthousiast ontvangen Kortom : een optreden om trots op terug te kijken en waarin iedereen hard gewerkt heeft om het tot een succes te maken.

Hans Bredenoord