Nieuw bandgebouw voor de Lowland Brigade Pipe Band Zwolle

Na ruim 25 jaar gaat de Lowland Brigade Pipe Band het gebouw aan de Händellaan verlaten.

25 jaar is een lange tijd en de band heeft er met heel veel plezier een “thuis” van gemaakt. De leden die al wat langer bij de band zijn weten het nog goed dat de band in dit voormalige gebouw van de fanfare Prins Willem Alexander getrokken zijn. We hebben er vele mooie momenten meegemaakt. Maar na ruim 25 jaar valt dan toch devinitief het doek. Het gebouw is oud geworden en er werd nauwelijks nog onderhoud gepleegt. De Fanfare PWA is ook al lang ter ziele, en het gebouw gaat die zelfde kant op.  Reden om uit te kijken naar een ander onderkomen.

    Oude gebouw      Nieuwe gebouw 

En die heeft de band gevonden in het gebouw “Eben Haezer” in Spoolde Zwolle. Dit is een voormalig kerkgebouw uit 1916 waar ook al een stuk bij aan gebouwd was in het verleden. In 2009 is er nog een grote renovatie geweest.  Het bestuur heeft de nodige gesprekken gehad met de beheerders van dit gebouw. De band heeft nog een proef gedaan om te kijken of het iets voor ons kon zijn maar vooral of het ook iets voor de buurt kon zijn. We hebben elkaar goed kunnen vinden en in november 2015 hebben we de bandspullen vanuit het oude naar het nieuwe gebouw verhuist. Het was wel even wennen in het begin. De spreekwoordelijk kat in het vreemde pakhuis. Maar inmiddels hebben we onze “draai” gevonden.

  Oude zaal         nieuwe zaal   

We zijn heel erg blij met dit nieuwe band onderkomen. Elke donderdag avond oefenen en spelen we hier met groot plezier. Ook weer voor 25 jaar? we zullen zien..