9-1-2016 Optreden Nieuwjaarsreceptie Eben Haezer

Zaterdagmiddag 9 januari was het zo ver. De aftrap van 2016 in ons nieuwe onderkomen in de  buurtschap Spoolde bij Zwolle.
Na zeker 25 jaar een repetitieruimte te hebben gehad aan de Handellaan, moesten wij op zoek naar een andere ruimte omdat het oude gebouw zou worden verkocht en afgebroken, op misschien al korte termijn.
In het gebouw Eben Haezer (tip via Gerben) vonden wij een mooie nieuwe locatie. Er is opbergruimte voor de instrumenten voorhanden en we hebben de beschikking over meerdere repetitieruimten. Het gebouw is functioneel ingericht, heeft goede barvoorziening en biedt een  comfortabele huisvesting. 

De buurtvereniging Spoolde had ons uiteraard bereid gevonden om hun nieuwjaarsreceptie muzikale luister bij te zetten.
Rond 16.00 uur was vrijwel de hele band vertegenwoordigd en verzamelden wij ons in het huis naast het buurtgebouw. Daar stond voor iedereen een goeie bak koffie of thee klaar en konden de pipers inspelen. Om de trommelvliezen te sparen gingen de drummers al vast naar het gebouw, om de drums uit te pakken en op het podium te zetten.

   Eerst koffie    En dan inspelen      
Rond 16.30 uur openden de drummers op het podium met een drumscore terwijl de pipers een rij vormden voor het podium. Verschillende sets werden daarna lekker muzikaal en vlot weg gespeeld. Ben gaf hier en daar nog wat uitleg bij de tunes en Jaap hield als voorzitter nog even een openingswoord tussendoor. 
Na de afsluiting met toepasselijk het  ” Auld Lang Syne” was er tijd voor een hapje en een drankje. Verschillende mensen kwamen nog even een praatje maken.

       

Memorabel moment: Kristel Hoogenhout ontving haar certificaat voor haar eerste volwaardige bandoptreden. Ze had alle sets meegespeeld en zeker niet
onverdienstelijk.

                                                                                 
Dit optreden was een mooie opmaat voor hopelijk een mooi en muzikaal 2016 met leuke optredens en verdere muzikale verdieping.