31-1-2016 Bloaskapellen festival Zwolle

Na een paar weken flink door oefenen op de donderdag, omgooien van de bandsettings en het samenstellen van een party medley is het gelukt.Het (Braziliaans) bloaskapellenfestival heeft ons de OVER-ALL Trofee opgeleverd, als leukste en baanbrekendste act van de dag.

Het geheel is samengesteld uit een bierfust, versierd met verschillend blaasinstrumenten en in goud overtrokken.

   

Baanbrekend, dat is het woord: nu eens geen strakke march in statig kilt maar vol feestgedruis waarin de pipers en de drummers de tunes onderling afwisselen.
Is dit de nieuwe trend voor de band uit Zwolle ? We hebben er met zijn allen wel veel plezier aan beleefd. En wat blijkt ? Het lukt dus om in een paar weken iets nieuws in te studeren met wat knip- en plakwerk, samen aan de lange tafel op practie chanter en drumpad.

Het levert in elk geval resultaat op. We gaan nog even met het bestuur van het clubhuis overleggen of de trofee in Spoolde een plaatsje mag krijgen.
Zo niet dan staat ie een heel jaar bij BEN in de tuin.
Volgens jaar kunnen we de trofee verdedigen. Benieuwd wat het thema dan is !

Om 15.00 uur waren we vanmiddag aanwezig in de nieuwe Bierton, Zwolle Zuid. Niet in kilt zoals gezegd maar in de blauwe spiekerboks met wilt overhemd. Daar kon ieder het zijne of het hare aan toevoegen (gekleurde hoed, stropdas, lampjes, petjes whatever). Sommigen hadden nog een vlag aan de drum of de doedelzak geknoopt.

Na de hele set nog eens door geoefend te hebben, waren we rond 16.15 uur aan de beurt. De set liep strak qua tempo en Sjaak had er zin in.
Het publiek vond het top. Niet om het een of ander, maar het is weer eens wat anders dan een standaard blaaskapel.
Met 4 snaredrums, tenor en bas heb je dan ook nog eens puik slagwerk ter afwisseling. Nog even een hapje en wat drankjes tussendoor en daarna sloten wij uiteindelijk tegen zessen het programma af.
      
En toen was het zover. Er deden 10 kapellen mee en de prijzen werden her en der verdeeld , publieksprijzen, spelers van de dag prijzen, juryprijzen.
De uitsmijter ging dus naar de Lowland Brigade Pipeband.  Met de schoenen lekker op de bierplakvloer gekleefd kende onze vreugde geen grenzen en voerden wij in polonaise onze trofee mee.

Het was een leuke dag..