Verslag bandoptreden salland folkloristisch festival Raalte – 23 juni 2007

Aanwezig: Hans Hoekman, Ben, Han, Yvonne, Marlinde, Rob, Hans Bredenoort.
Het eerste optreden stond rond 11.15 en het laatste om 15.15 Volgens een schema speelden we om beurten op verschillende locaties in het winkelcentrum en 1 x in de feesttent.Ook de optocht hebben we gelopen. Wat een bonte mengeling van nationaliteiten en kostuums. Er waren groepen uit Nederland die, net zoals wij, zich buitenlands aankleedden, maar daarentegen waren er ook groepen uit de landen zelf.

 

Costa Rica, Hongarije, Finland, Korea.en meer. Die dachten wellicht dat wij uit Schotland kwamen, weten die veel waar “Zwolle” ligt. Vlak bij Edinburg of Glasgow? Toen Marlinde drinken ging halen vroeg men in ieder geval in goed Engels gelijk of ze een biertje wilde. Tja Schotten hebben nu eenmaal een reputatie. Begeleiding en catering waren goed geregeld. De weergoden waren ons ook goed gezind. Slechts 1 zware bui hebben we gehad, maar toen stonden we al weer op het terrein onder een grote parasol. Lekker dicht tegen elkaar aan en dat schept een band (en natte voeten) Rond een uurtje of 4 gingen we weer huiswaarts, na een behoorlijk inspannende muzikale dag, toch wel. In ieder geval veel publiek en dat is altijd leuk, zeker als er ook weer positieve reacties komen!

Hans Bredenoord.