Verslag optreden kerstmarkt Meppel – 9 december 2006

Winkelcentrum de Woldstraat was wederom gezellig ingericht met buitenkramen, kerstbomen en vuurkorven. Met een behoorlijke bezetting ( 5 pipers, 3 snaredrummers, 3 tenordrummers en de basdrumster) waren wij afgereisd en hebben gespeeld tussen 18.30 en 21.30 uur. Met af en toe een gluhweintje, warme choco en dergelijke was het wel te doen, al zorgde de koudere avondlucht in combinatie met behoorlijke luchtvochtigheid soms voor een moeilijke stemming van de pipes en koude tenen of vingers hier en daar.

 

Het was gezellig druk! Dat bleek wel toen wij welgemoed de straat door wilden marcheren, zelfs in double file was er geen doorkomen meer aan en moesten we noodgedwongen maar op de plaats door blijven spelen. Het publiek vond het allemaal prima. Wat zij niet wisten en wij wel, dat twee leden (Anita Heutink op pipes en Marlinde Heutink op basdrum) hun eerste optreden hadden. En dat gelijk de hele avond door! Het certificaat was dan ook dik verdiend. Letterlijk met de blaren in de handen nam Marlinde de felicitaties in ontvangst. Zo was de hele familie compleet want Evelien speelde tenordrum. Het nodige flitslicht kwam dan ook van de trotse vader, die de drie dochters vereeuwigde voor het familie album. En wij zagen even niets meer…….. Ja sterretjes. Maar dat hoort bij kerst.

Hans Bredenoort