Zwolse balletjes, Zwolse blauwvingers, Zwols Hanzebitter…

Word het niet eens tijd voor een Zwolse Whisky ? Aldus de geachte van de Zwolse schrijver en whiskykenner Hans Offringa. Gerijpt in Schotland dat wel. 350 flessen om te beginnen, uit het vat dat nu leeg staat in cafe de  Tagrijn. Hans Borrel van de Bonbonnerie presenteerde daarbij een verfijnde chocolade garnituur. De presentatie van dat alles vond plaats op de de Borrelsboot  waar de genodigden konden proeven Voordat het zover was begaven wij ons te voet naar de feestlocatie, Hans Hoekman, Marlinde Heutink, Hans Mackaay,  Henk Dillema, Rob van Beekum en Hans Bredenoort. Ben  Dijsselhofniet, die werd in een bootje gehesen en moest als lonely piper overgevaren worden waarna wij muzikaal zouden aansluiten. Na een droge overtocht arriveerde Ben van de overzijde en  gingen wij spelend richting de Borrelsboot. Vervolgens namen we deel aan de lancering van de Zwolse whisky, gegoten in een fles met speciaal etiket, waarbij ook de chocola door ons niet werd overgeslagen. Na de nodige plichtplegingen en toespraken speelden we op de boot nog een setje. Tot ons genoegen en onze verrassing ontving elke speler een fles Zwolse whisky, apart genummerd en nog een paar chocolaatjes. Ik moet zeggen:  erg lekkere whisky vind ik zelf,  ik heb me in kunnen houden en de fles is gelukkig nog aardig vol. Maar ja, de ?R? is weer in de maand, dus one whisky a day keeps the doctor away !
(althans het spreekwoord).

Hans Bredenoort