Verslag optreden Stoppelhaene Raalte, 30 augustus 2008

Deelnemers: Ben, Geertje, Karin, Hans Hoekman, Kim, Evelien, Marlinde, Yvonne en Hans Bredenoort

Het was tjokvol in Raalte, die Zaterdagmiddag In grote getale was het publiek naar het Bloazersfestival getrokken, mede dankzij het prachtige weer. De organisatie ontving ons gastvrij en we werden rijkelijk van consumptiebonnen voorzien Na de opening in de tent trokken we Raalte in, om op diverse plaatsen in roulatie met andere muziekgezelschappen (dweilorkesten veelal) een bijdrage te leveren. Toehoorders genoeg. We hadden wel eens moeite om ons door de mensenmassa te wringen maar dat mag de pret niet drukken. Warm was het ook, vooral op de overdekte podia. De pipers moesten behoorlijk aan de bak, mede door het geluid rondom van diverse andere evenementen, moesten we zien dat we de nodige decibels eruit kregen. Maar ik heb niettemin veel geinteresseerde toeschouwers gezien die af en toe eens een speler wat vragen stelden over kilt of instrument.

 

Enkele dames met name, waren geinterresseerd in hetgeen zich onder de kilt bevond. Iemand tilde de kilt van Hans Hoekman op , heel voorzichtig,  hij had het nog geeneens door De (overigens niet onprettige) dame liep daarna blijkbaar wat teleurgesteld door met de opmerking; ” HIE HEF ER GEWOON EEN BOKSE ONDER AN”. Hans wel dus………. weten we dat ook weer. Maar ik zou dat zelf eens moeten doen bij een dame op straat. Ze voeren je gelijk af in een busje en je krijgt een douw. Hoe dan ook: de algehele sfeer was uitstekend, heel Raalte bruiste en de tappunten deden uistekende zaken. Wat ons betreft, voor herhaling vatbaar.

Tot zover maar weer.

Hans Bredenoort