Indrukwekkend bevrijdingsconcert in Zwolle

Afgelopen woensdag was het precies 65 jaar geleden dat Zwolle werd bevrijd door de Canadezen. De hele dag waren er tal van herdenkingen en ’s avonds was er in de Grote of Sint Michaëlkerk een groot Bevrijdingsconcert met medewerking van de Lowland Brigade Pipe Band, Show and Marchingband Jubal, Koorschool Konstantijn en het Christelijk harmonie orkest De Bazuin. Onder de aanwezigen was onder andere Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle. De opening was zeer indrukwekkend. De Lowland Brigade Pipe Band en Jubal verzorgden de opening met het nummer Highland Cathedral van Ulricht Röver en Michael Korb. Het samenspel was zeer indrukwekkend. Daarna speelde de Bazuin ‘The Saint & The City’ van Jacob de Haan. Vervolgens hield Bugemeester Meijer van Zwolle een toespraak, waarin hij terugblikte, maar ook vooruit keek naar de komende evenementen rond de bevrijding.

 

Daarna bracht kinderkoor Konstantijn een medley van volksliedjes en een lied uit de musical Les Misèrables. Er werden gedichten voorgedragen door diverse scholieren en De Bazuin speelde een drietal schitterende muziekstukken: Het thema van Schindlers List van John Williams, de film van Steven Spielburg, Soldaat van Oranje van Rogier van Otterlo, van de gelijknamige film van Paul Verhoeven en Band of Brothers van Michael Kaenen, het thema uit de gelijknamige televisieserie van Steven Spielburg en Tom Hanks.

De avond werd afgesloten met het Wilhelmus, een slotwoord door Burgemeester Meijer en ter afsluiting nogmaals Highland Cathedral door de Lowland Brigade Pipe Band en Jubal. Vervolgens werden er door beide muziekverenigingen nog enkele muziekstukken gespeeld. Door de geweldige akoestiek kwamen de klanken van de muziekverenigingen schitterend tot zijn recht, en dan niet in de laatste plaats de drums. Wij hebben video-opnames van deze schitterende avond gemaakt. Deze zijn op dit moment in bewerking en zullen binnenkort op deze site worden geplaatst.

Deelnemers: hele band