Verslag optreden kerstmarkt Meppel

Datum: 12/12/2009  te Meppel, Woldstraat
Deelnemers: bijna alle spelende bandleden

Bij de familie Jakobs van het gelijknamige atelier vonden wij een gastvrije uitvalsbasis, waar we ons verzamelden rond 17.30 uur. Na inspelen en verder omkleden, waren we om 18.00 uur klaar voor de eerste van 3 ronden. Op dat moment waren er nog niet zoveel bezoekers maar dat veranderde halverwege de avond in een behoorlijke toestroom. Het was af en toe flink dringen om de volgende speellocatie te bereiken. Niet alleen de straten met kraampjes werden door ons muzikaal opgeluisterd maar ook verderop in het overdekte winkelcentrum waar de decibels behoorlijk doorklonken. En af en toe kwam er eens een kerstman langs, een blaasorkest of een dameskoor.

 

Zo vorderde de avond, de nodige glazen gluhwein verwarmden de spelers en ondanks de frisse temperatuur klonken de instrumenten over het algemeen goed en kwam het samenspel steeds beter op gang. Maar dat is nog niet alles: TWEE SPELERS MAAKTEN HUN DEBUUT: Geja Krans op de basdrum en Joke Knottenbelt op de tenor. Zij werden door de bandleden en muzikale leiding gefeliciteerd en kregen een certificaat uitgereikt. De dames bekenen at ze in eerste instantie de nodige kriebels hadden gehad maar steeds beter in hun spel kwamen.

En zo hebben we met dit optreden ons muzikale jaar afgesloten met, naar mijn bescheiden mening, 1 van de leukste optredens van afgelopen jaar
Het moet gezegd worden dat de onderlinge sfeer prima is, het speelplezier volop aanwezig is en we zeker het afgelopen jaar als band verder naar elkaar toe zijn gegroeid

Hans Bredenoort.