Optreden tijdens Nijmeegse Vierdaagse

Met 4 mensen zijn we namens Zwolle afgereisd naar Nijmegen tijdens de Nijmeegse vierdaagse op 20 juli jongstleden. Ben, Joke, Geja en ondergetekende. Na een gezamenlijk vertrek uit Heerde om 7.00 uur waren we tegen 8.15 uur bij het verzamelpunt op de boot langs de Waalhaven.De kop koffie gaat er dan prima in, zoveel tijd was er trouwens niet want nog geen half uur later ging de eerste groep al naar het sportterrein.De pipers hadden daar dan meer tijd om te stemmen.Met de tweede busreis arriveerden de drummers, uiteindelijk had zich inclusief steward, een groep van ongeveer 60 mensen:5 drummajors, 35 pipers, 7 tenordrummers, 8 snaredrummers en twee basdrummers, aangevuld met een aantal stewards en vlaggendragers.

 

Na inspelen en oefenen inclusief een lunch, gingen we de baan op tegen 12.00 uur. het weer was perfect, publiek enthousiast en de sfeer ontspannen.Na een fikse wandeling passeerden we de finish en na een korte tussenstop marcheerden we door de stad, richting de boot.In totaal werd er dik 7 kilometer afgelegd. De beloning werd gevormd door een lekkere maaltijd op de boot, met een paar lekkere biertjes , wijntjes of fris.Om 15.30 stapten we weer in de auto dus het werd niet al te laat, bovendien ben je dan nog de grote stroom uit Nijmegen voor.We hebben ook weer eens heel wat bekenden gesproken, leuk dat je elk jaar weer veel ( spelende ) kennissen tegenkomt.Ik weet zeker dat de meesten alweer uitkijken naar volgend jaar, hoewel er bij werd gezegd dat deelname van de Holland Massed Pipes & Drums voor 2013 nog lang niet zeker is.Maar hoe dan ook zijn er nog meer evenementen waar we misschien dan aan mee kunnen doen zoals de Airborne wandeltocht of weer eens een reisje naar het Belgische Ieper voor de first world war memorial.