22-7-2016 Intocht 100 ste 4 daagse van Nijmegen

En toen was het dan  zo ver. Wederom een aantal mensen vanuit Zwolle naar de intocht van de Nijmeegse vierdaagse.

Gerben : drummajor, Ben: pipemajor, Sjaak: basdrummer, Kristel: piper, Annika: snaredrummer en Hans B: Center basdrummer.

Om 8.00 uur verzameld in Spoolde en toen richting Nijmegen waar we na een relaxte rit al voor 9.30 binnen waren  Aanvankelijk regende het dat het goot maar uiteindelijk hield het om een uur of 11 gelukkig op.

Na de ontvangst en een bak koffie en de laatste briefing gingen we de bus in om richting het vertrekpunt te rijden (het Union Sportpark). Na wat oefenen en het doornemen van de band opstelling, het nemen van een groepsfoto en de altijd weer smakelijke lunch (broodje vette hap en soep) stond de hele band dan klaar om rond 13.15 af te marcheren het parcours op.  Wat een mensenmassa langs de kant ! Enthousiast als altijd. Het weer werkte gelukkig ook mee. Dik anderhalf uur later waren we dan de wedren gepasseerd met alle tribunes. Hier werd natuurlijk constant doorgespeeld, bovendien stond de koning ook op de tribune.

Het lijkt overigens wel een jaarlijks weerkerend feitje: de speaker had zicht op de basdrum van Sjaak en kondigde aan dat de “Lowland Brigade Pipe Band” passeerde, dat gebeurde vorig jaar ook . Mooie reclame.

Nadat we allemaal flink bezweet even uit hadden gepuft werd nog even de Fling gespeelt en toen weer met je instrument onder arm terug naar het vertrekpunt: personeelsvereniging van de Nederlandse Spoorwegen, gebouw de Draaischijf. Ook dat was nog wel even een klein half uur lopen. Daarna nog eens de band opstelling zodat we konden spelen voor de NS.

Lekker om dan je kilt uit te kunnen trekken en om te ruilen voor een schoon shirt en de korte broek. Wat was het warm in dat omkleedhok. De meesten waren ook gewoon kletsnat van het zweet. Maar een koud biertje of wat anders smaakt dan ook als de beste ! Na een hapje eten (fish and chips) vertrok iedereen dan wel weer richting huis. De Zwolse bandleden waren allemaal zo rond 19.00 uur weer op de thuisbasis, behalve Kristel want die zat al op de camping in Nijmegen.

 

En ondanks het afzien, we waren er wel aardig doorheen en Kristel had het bloed in de schoenen staan, waren we het er wel over eens: volgens jaar trappen we er gewoon weer in.  MAAR>>>>>>>>>>>>> wat te denken van Hans en Yvonne Hoelman en Marlinde ? Die hebben gewoon de hele vierdaagse uitgelopen ! HULDE !!