Verslag intocht 4-daagse Nijverdal

Vrijdag namiddag en avond 1 juni. Buienradar had het aanvankelijk goed met ons voor in Nijverdal. Toch werd het behoorlijk donker bij nadering van dit lommerrijke dorp. Even later begon het (jawel) horizontaal naar beneden te regenen, dikke druppels, geen wind. Tja. Eerst maar even ingespeeld binnen. Toen werd het gelukkig ietsje minder heftig qua neerslag en konden we een paar nummers spelen op een klein tentpodium. Daar stond eerst de lokale DJ nog met flink wat decibel te draaien.

Dus met wandelende nieren en klapperende trommelvliezen hebben we naderhand maar een plaatsje onder de bomen gezocht en daar nog enkele setjes gespeeld.  Rond 19.00 uur al wandelend naar de plaatselijke Jumbo. Daar zouden we de wandelaars opwachten om rond 20.00 uur de intocht te lopen. Prima koffie bij de Jumbo. Nog steeds wat gedruppel uit de grijze lucht maar wel even wat buiten gespeeld tot de lopers arriveerden. Maar: de sfeer leed er niet onder al was het publiek door de regen minder massaal dan andere jaren zo werd ons verteld. 

Uiteindelijk bij de intocht zelf, vanaf de Jumbo terug naar het hoofdterrein, hadden we vrijwel droog weer. We liepen voorop. Andere muziekgezelschappen hadden blijkbaar afgezien van deelname in de stoet dus de organisatie was wel blij met ons. Na een klein halfuurtje was dat ook weer klaar voor Ben, Ad, Ruud, Paul, Sjaak, Geben, Ruben en mijzelf (Hans B.) en konden we weer op huis aan.  Vermeldenswaard: debuut van Ruben in de band als drager van de Schotse vlag. Kilt paste prima en  stond hem uitstekend.