Optreden tijdens Kar-ga-door/Oldtimer evenement Zuidwolde

Met een mooie bandbezetting 6 pipers en 4 drummers waren we enkele uren aanwezig in het Drentse Zuidwolde op het Kar-ga-door/Oldtimer evenement.

Prettige sfeer en een vrolijke zomerzon. Bij Jaap konden we ons voor tienen even een kop koffie veroorloven, de hond knuffelen en inspelen waarna we richting het evenement liepen. Oude ambachten, oldtimers, tractoren…. er was van alles te zien. En tussendoor spelen natuurlijk.

De opmerking dat ze het “hier kennelijk niet zo nauw nemen met de uitstoot” kon ik me wel voorstellen. Toen we in de hoofdstraat even plaats moesten maken voor en bonte stoet van oude tractoren, vlogen de rookwolken je om de oren. Niettemin was het enthousiasme van degenen die dergelijke voertuigen op de weg proberen te houden en er menig sleutel uurtje in hebben zitten, niet minder om.

Na de lunch rond 12.00 hebben we tot 13.15 doorgespeeld en kwam er nog een lokale TV ploeg wat opnames maken. En we hadden toeschouwers genoeg en een enthousiast publiek. Na een uur of drie door het dorp lopen was het ook wel weer tijd om bij Jaap nog even een frisse slok te halen en even uit te blazen. Verschillende spelers namen nog even de gelegenheid te baat om een goeie portie vers gerookte paling op te halen.