Intocht Nijmeegse Vierdaagse 2018

En ja, een week later is het dan weer zover: de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Met maar liefst 8 bandleden waren we weer goed vertegenwoordigd. Om 8.00 uur verzameld in Spoolde, waren we na een voorspoedige rit om 9.15 al in Nijmegen bij het gebouw van de NS. De temperatuur was natuurlijk al wat opgelopen. Tegen tienen was iedereen aangekleed en klaar voor de briefing. Ook Gerben, die moesten we vanwege zijn full dress met twee mensen assisteren om het hele spul aan te krijgen, maar dan heb je ook wat !  Met de bus om kwart voor elf richting Union Sportveld. In totaal met een band van een stuk of vijftig spelers. Hier konden we zoals gebruikelijk lunchen.

En ja, het was warm. Zoals de meeste jaren eigenlijk wel. De organisatie liet ons wel wachten. Uiteindelijk vertrokken we pas rond 13.30 uur naar het militaire terrein om vandaag om rond 14.30 het parcours op te gaan.

De basedrummers hadden het tempo er flink in zitten en dat was behoorlijk doorstomen onderweg. Langs de route stonden ongelooflijk veel toeschouwers en net als elk jaar weer enthousiaste reacties langs de kant.

Na een kleine anderhalf uur kwam het eindpunt alweer in zicht. De hoofdtribunes, camera’s etc. Na een verfrissing toen weer in marsorde terug (deels spelend) door de Nijmeegse binnenstad, retour NS waar nog even wat gespeeld werd voor hun lopers.

Eindelijk konden daarna de nat bezwete kledingstukken uit om om te wisselen voor wat luchtigers. En de plaatselijke Chinees had een prima buffetje verzorgd.

 

Nadat we de spullen weer ingepakt hadden en sommigen met blaren onder de voeten weer naar huis reden waren we het over eens:  het is een heel pittige tocht, maar als het kan gaan we volgend jaar gewoon weer !