Optredens rond Kerst 2018

Kerst 2018. Voordat je het weet is het jaar bijna om. En sta je 12 december alweer in Westenholte op een kleine maar heel leuke kerstmarkt. Vrijwel de hele band was er bij en dat geeft een mooie stimulans. En oud-leden kwamen we ook nog tegen ! Al om 18.00 uur vanuit Spoolde vertrokken zodat we wat eerder op de avond konden spelen omdat er dan nog wat meer publiek is. In de bakkerij konden we even inspelen en voor de eerste “ronde” gingen we rond 19.00 de markt op. Het publiek was enthousiast. Altijd goed dat er dan een steward is die foto’s maakt en flyers uitdeelt. Oscar nam zijn taak daarin serieus. Voordat we echt koude vingers kregen, konden we in de bakkerij aan de koffie en een traktatie, keurig verzorgd door Marlinde. En vervolgens voor de tweede ronde naar buiten, welke ronde muzikaal gezien in feite nog beter verliep dan de eerste. Er werd al gevraagd of we volgend jaar (dit jaar) weer komen. Zoals het er nu naar uitziet moet dat kunnen denk ik.

 

Vervolgens was er een optreden op 23 december achter in de middag/in de avond ik Kampen. Kerst in Oud Kampen is een heel festijn. Als band zouden we enige keren door de stad/winkelcentrum lopen. Al mooi op tijd vanuit Spoolde weg s middags. Rond 15.00 uur op lokatie voor het omkleden en inspelen. En…… voor het eerst met zijn allen ingepakt in de Inverness cape. Het hield helaas de hele avond niet meer op met regenen. Curieus genoeg kon dat eigenlijk de pret niet drukken: we waren met een fikse band, inclusief drie gemotiveerde stewards (Melvin, Oscar en Ruben) en iedereen had er zin in. Voor Craig de eerste keer dat hij met onze band meeging en het was gelijk dus al mooi Schots weer zodat hij kon wennen.

In totaal 4 rondes gelopen. Uiteraard mocht de kerstsfeer niet ontbreken en waren de drums en een enkele bagpipe getooid met lampjes. Er was helaas wat minder publiek op de been vanwege het weer maar we konden daarom wel mooi ruim oplopen en voluit spelen. Muzikaal gezien ging het netjes. Uiteraard kregen de instrumenten wel het nodige te verduren in de regen, maar tussendoor konden we wel fijn de tent in voor warme koek en zopie. Goed geregeld dus. Na de laatste ronde gingen we rond 20.45 weer in de voertuigen richting Spoolde of huis en konden we terugkijken op een mooie afsluiter van 2018 !!