Verslag optreden Keltfest in Vijfhuizen, zondag 26 mei 2019

Al vroeg uit de veren op deze zondagmorgen om richting Vijfhuizen te vertrekken (bij Haarlemmermeer). Na een probleemloze rit kwamen we rond 9.00 uur aan op het terrein. De bedoeling was om samen met twee andere bands, City of Apeldoorn en The Seaforth Highlanders, die dag wat optredens te verzorgen, s morgens elk een blok, s middags elk een blok en aan het einde van de dag een massed band.

Hoewel wat winderig af en toe bleef het redelijk op temperatuur en in elk geval droog. Veel te zien op een groot terrein : folk bands, zang, dans, workshops, veel merchandise en medieval koopwaar zoals zwaarden, gothic kleding, sieraden, maar ook highland wear etc. etc. En je kijkt je ogen uit voor wat betreft allemaal verklede bezoekers die zich graag vertonen in allerlei outfits.

Goed contact met de andere bands en je ziet weer heel wat bekenden terug.  Vooral het middag optreden verliep uitstekend. En dan te bedenken dat we heel wat debutanten hadden die soms voor het eerst een kilt droegen en/of meededen !!

Een certificaat voor goed volbracht eerste optreden was er voor Renee (drumming), Craig (drumming) Evelien (Drumming) en Kristel (Drum major). Siebe bleek als jongste deelnemer bijna alle tunes wel (stiekem ?)te hebben meegespeeld op de pipes en hij krijgt er nog een uitgereikt bij een volgende repetitie. Slechts twee leden ontbraken, wat betekende dat we met een ploeg van 18 spelers waren, machtig mooi dergelijke grote bezetting.  Dit geeft een mooi perspectief voor de toekomst.

Vanwege het mooie weer, gingen verschillenden met een roodverbrande kop weer huiswaarts. Rond 17.00 waren de meesten weer onderweg, nog nagenietend, napratend met onderweg nog uitzicht op laagvliegende grote passagiersvliegtuigen richting Schiphol. Mooie dag..