Verslag optreden 10 juli Dalfsen

Het hoeft geen verdere uitleg dat we sinds september 2020 geen optreden meer geboekt hadden gekregen.

Maar 10 juli was het zo ver. Met een quintet richting een 50 jarig huwelijksjubileum . Het mooie daarvan was dat het buiten kon en zo nodig met de gepaste afstand tot de gasten .

Voordat het zover was, eerst even inspelen natuurlijk. Freek, Sjaak, Jaap en ikzelf stonden op een inspeel locatie bij een bedrijf. Hans H. zou zich ook melden maar die stond aan de andere kant van het terrein. We werden daarop geattendeerd door een fietser: “verderop staat er ook een van jullie !” Voordat we ingepakt waren kwam er een jongedame in een auto aan. “We zijn verderop in de straat met een film bezig maar we horen jullie steeds en kunnen de laatste take niet afmaken.” No problem, even later voegden we ons bij Hans en dat was ook een betere plek. Want van daar uit konden we lopend richting locatie.

We kwamen spelend het hek door. Dat leverde, zo hoorden we later, al waterlanders bij de bruidegom op. De ontvangst was hartelijk en het was een prima feestje. We hebben twee keer ongeveer een kwartier gespeeld. Het publiek was enthousiast en er kwamen tussendoor ook nog wel wat vragen over instrument, onze band en kilt. Enkele kilometers verderop kwam de regen met bakken naar beneden maar wij hadden geen druppel last. Na wat gedronken te hebben, weer richting Spoolde. Mooi dat het weer kon !!

Hans B