Verslag optreden Airborne-mars in Oosterbeek

Dan was er het optreden op de Airborne-mars in Oosterbeek, 1 september 2022. Het gezegde “Je moet er wat voor over hebben” was flink van toepassing.

8.30 uur de bus in welke uit Apeldoorn vertrok. Dan de nodige voorbereidingen en al vrij snel al klaarstaan voor het defile welke om 11.00 startte. Wij draaiden in om 11.32 uur als 1 van de 12 deelnemende korpsen waaronder ook onze muzikale collegae van de Seaforth Highlanders. Achter ons een aantal Noorse militairen .

Na een kleine vier kilometer weer terug bij het begin, de Vredebergkerk. Zoals ook eerder al bleek een paar jaar geleden, was de catering keurig geregeld.Lunchpakket, koffie, thee en waterflesjes in overvloed.

Dan de volgende ronde tussen de wandelaars om: 14.15 uur. Met nog een stop van onze kant waar we dachten dat de veteranen aanwezig waren maar die zaten 50 meter verderop in enkele golfkarretjes.

Het werd al aardig warm trouwens , minimaal een graad of 26.

En dan nog eens een ronde om 15.25 uur. Daar hadden we dan toch een kleine ontmoeting met de veteranen en Henk Dillema had gelegenheid om hen de hand te schudden. Na de nodige zweetdruppels weer terug bij de Vredebergkerk. Ik heb bijna 15000 stappen geteld op mijn telefoon dus we zijn flink in de weer geweest Maar waren het er wel over eens dat het een mooie dag was.De sfeer was feestelijk, vrolijke mensen, heel veel wandelaars en we waren bovendien tevreden over onze muzikale performance .

En zo gingen  uiteindelijke om 17.00 uur de bus weer in, terug naar Apeldoorn.