13 april viering bevrijding van het dorp Hellendoorn

Groepsfoto optreden Hellendoorn 2024.

Op 10 april werd, op die dag 79 jaar geleden, Hellendoorn bevrijd! Reden genoeg om dit op zaterdag 13 april groots te vieren. De Stichting “Dorp Hellendoorn bevrijd” nodigde ons als Lowland Brigade Pipe Band uit voor de begeleiding van de grote stoet met militaire voertuigen door de straten van Hellendoorn. De stoet bestond uit meer dan 40 militaire voertuigen, inclusief een tank. Na de begeleiding van deze stoet was er een jaren 40 feest op de Hofmansweide. Hier hebben wij naast verschillende andere bands nog enkele optreden verzorgd.

Hellendoorn wil elk jaar aandacht schenken aan de bevrijding van het dorp als opmaat naar 80 jarig vrijheid onder het motto: “Opdat wij niet vergeten”.

Voor ons een zeer indrukwekkend en geslaagd eerste optreden van het seizoen waarbij het weer en de sfeer goed meewerkte. Al met al een mooie aftrap met bijna een complete bandbezetting. Het publiek vond het prachtig en wij hebben er uiteraard ook enorm van genoten!

Drone beelden van ons optreden in Hellendoorn 2024.