Verslag banduitje 10 september 2009

Toen Yvonne Hoekman aankondigde dat we een KOE SAFARI gingen doen, krijg je daar allerlei beelden bij:  gummi laarzen aan, baggeren door de weilanden en achterna gezeten door  wilde stieren,  ondertussen je afvragend waarom je voor de zoveelste keer in een verse koeienvla bent uitgegleden. Nou dat viel toch erg mee. In de pittoreske omgeving van Ommen werden wij welkom geheten door onze gastvrouw Simone. Zij legt uit dat we gewoon achter de tractor op een kar plaatsnemen om een tochtje te maken in de weilanden  tussen de koeien door, richting de Vecht. Dat valt gelukkig al weer mee.  De oude Hanomag trekt het hele spul richting de weilanden
 
Met een kalm gangetje trekken wij de woeste wildernis door op zoek naar de veestapel.
Simone legt ondertussen uit hoe zij hun bedrijf runnen , de koeien die dit blijkbaar wel gewend zijn kijken niet van onze verschijning op. Sommigen komen dan toch even buurten .

Hierna is er koffie,thee en cake aan de oever van de Vecht,  enkele leden spelen daar nog even op drum en pipes.  Vervolgens wordt weer koers gezet richting het vertrekpunt.
En op dat vertrekpunt: een rijk verzorgde barbecue, eten en drinken genoeg dus….

NEE: we hoefden zelf geen koe te slachten. Van alle gemakken voorzien deden wij ons als moderne jagers tegoed  aan wat anderen netjes voor ons hadden klaargemaakt.  En nu blijkt naar weer eens dat er ook nog andere jagers in ons midden waren want sommige dames moesten nog even het winkeltje in met boerenproducten .  Nu maar weer hard nadenken wat we volgend jaar gaan doen.
Dit was in ieder geval  wederom geslaagd . Op de volgende  2 pagina  s nog wat indrukken.

De jagers verdelen de buit  
Organisatie (fam Hoekman) en penningmeester (Geja) bedankt !!!!