Concert met KSW Nijverdal op 7-2-2015

Een hele tijd geleden werd onze band benaderd om mee te werken aan het midwinterconcert met het blaasorkest van muziekvereniging KSW Nijverdal. Ondermeer werd de wens geuit om samen enkele stukken te spelen: Arrival, Highland Cathedral en Amazing Grace. Daarnaast zouden we nog twee optredens van een kwartiertje invullen als band.  

Zo gezegd, zo gedaan. Na de nodige muzikale voorbereidingen en uitwisselen van muziek, werd een generale repetitie gehouden op zondagmiddag 25 januari. Het bleek nog best lastig. Bovendien had het orkest een andere partituur dan we normaal in de band gewend zijn: wat wordt nu wel en niet herhaald ? Wanneer vallen we in ? Komen de pipes uit met het blaasorkest ? Met het nodige huiswerk gingen we weer aan de slag en met name Freek en Ad waren er druk mee op het laatst.

 

Afgelopen zaterdag 7 februari was iedereen (Freek, Ad, Henk, Gerard, Paul, Hans Hoekman, Hans Bredenoort, Geja, Yvonne, Kirsten, Gerben en Brent) rond 15.00 uur in de sporthal te Nijverdal. Er werd nog weer geoefend met het orkest, gestemd, drumsaluut geoefend, afgewacht. Om 17.30 stond er een lunch voor ons klaar en om 18.30 waren we weer terug voor het omkleden en de final tuning. Iets over achten marcheerden we op, om samen met het orkest Highland Cathedral te spelen en dat kwam er prima uit. Direct daarna ons eerste bandoptreden. Vervolgens konden we even uitblazen en ging het orkest verder. Maar vrij snel stonden we weer voor het publiek ons tweede optredens uit te voeren, inbegrepen ons drumsaluut (bestaande uit 5 verschillende onderdelen en tempowisselingen).

Nadat orkest en Pop Rock Factory nog even verder gingen, kwamen wij als laatste er weer bij om Amazing Grace en Arrival te spelen als finale. Dat viel niet mee in de donkere zaal waarbij de dirigent niet altijd optimaal zichtbaar was, maar het kwam verantwoord uit de verf onder leiding van Freek en Ad. In feite was het spelen met het orkest, waar toch wel de nodige haken en ogen aan zaten, dan toch gelukt en konden we zeker tevreden op de hele avond terugkijken als muzikale leiding. 

Ook de dirigent van KSW was in zijn nopjes en het publiek had genoten. Na het concert werden we in het verenigingsgebouw nog even uitgenodigd voor een hapje, drankje en napraten. Best een lange dag, wel leuk om weer eens zo’ n groter optreden te doen. Rond 23.15 pakten de meesten de spullen bij elkaar en ging het weer huiswaarts. Het vermelden zeker waard: onze basdrumster Kirsten nam afscheid en had dan ook haar laatste optreden. Bedankt voor de inzet afgelopen jaren! 

Onze voorzitter Jaap had uiteraard nog een bloemetje voor haar geregeld.