25-5-2017 optreden Haulerwijk

Vanuit het onderste puntje van Friesland was een verzoek gekomen om met drie mensen te komen spelen wat uitgebreid kon worden naar vijf voor hetzelfde tarief. Het was dan ook voor een goed doel. Voor iemand die jarig was maar ook flink met zijn gezondheid tobt. En iemand die bovendien van Schotse pipes & drums houdt. Zo gingen Kristel, Ben, Anita, Marlinde en Hans B. met de zon flink op de bol richting het noorden. Kristel wist iedereen inclusief instrumenten ruimschoots in de family car te plaatsen en trapte vlot door. Het is ook nog wel een hele afstand maar onderweg was het ook gezellig dus dan vliegt de tijd. Rond 16.00 uur waren we zo goed als speelklaar. Inspelen gebeurde bij de plaatselijke supermarkt. De bezoekers daarvan leken niet vreemd op te kijken van de inheemse klanken.De zoon van de jarige was al wel ingeseind en die kwam ons afhalen.

 

 

Enkele straten verder waren we dan zover om richting de jarige te marcheren en die stond al pontificaal klaar. Hij was er compleet beduusd van en vond het prachtig. Een paar nummers verder was de halve straat inmiddels ook al uitgelopen. De temperatuur en de fraaie zonneschijn maakten het feestje compleet en muzikaal gezien liep het ook op rolletjes. Na vervolgens een hapje en drankje in de achtertuin speelden we nog even de afsluiting. Hoe kan het ook anders: eindigende met “Auld Lang Syne”

 

 

De groepsfoto mocht uiteraard niet ontbreken. En hup, de auto weer in richting Zwolle. Want het weer was goed en de avond leverde voor deze en gene nog een BBQ en/of lekker koud biertje op. Dit soort optredens geeft een goed gevoel omdat je even iemand een leuk moment kunt bezorgen.