18 en 19-8-2017 Bloemen corso Sint-Jansklooster

Al rond April waren de eerste contacten.

 De bedoeling van corso bouwers groep “De Brekers” was om een mega bagpipe te bouwen voor het bloemencorso. De wagen zou bijna 20 meter lang worden en tegen de 10 meter hoog.  Onze band zou dan als figuratie muzikaal deel uitmaken van de wagen en aan het middag- en avondcorso meedoen. En op de dag erna , waar de wagens konden worden bezichtigd. Na een kennismaking met de organisatie gingen we er allemaal voor. Een redelijke bandbezetting kon dus meewerken op beide dagen.

De 18e waren we present om 12.30. Het corso begon om 14.00 uur . We keken onze ogen uit op die prachtige wagen. 3 spelers werden van een zender voorzien, zodat de muziek achter naar de wagen via luidsprekers nog eens werd versterkt. Hoewel er eerst wat regen drupte, werd het gelukkig snel droog en konden we een bijna anderhalf uur aan de bak. De stoet stond vaak stil, dat had te maken met de omvang van de wagens of technische probleempjes hier en daar maar uiteindelijk na een nette parade, waren we na twee ronden door het dorp weer op het beginpunt.

Hierna konden we lekker even de benen strekken en een voedzame maaltijd nuttigen. De corsogroep was bijzonder gastvrij en er werd goed voor ons gezorgd.

Om 20.00 uur waren we weer in de benen. Het avondcorso met lichtjesparade begon om 20.30 uur. Onze instrumenten werden ook nog even snel van lichtjes voorzien en uiteraard was de mega bagpipe ook mooi verlicht Ook nu weer veel publiek langs de route. Op het laatst knalde er ook nog een vuurwerk de lucht in even verderop. Toen we uiteindelijk tegen 22.00 uur klaar waren knalde er trouwens ook een fikse regenbui naar beneden. De meesten van ons konden vrij rap een huis binnenvluchten. No problem: er kwam drinken en zelfs een schaal met hapjes . Toen het na een minuut of twintig droog werd liepen we naar de locatie terug om onze spullen achter te laten en op huis aan te tuffen.

De volgende dag waren we weer van de partij. 13.00 uur wederom speelklaar om bij toerbeurt met de figuratie van andere wagens 3 optredens te verzorgen. Ook hier liep het, net zoals de dag ervoor, muzikaal prima.

The Fling op het eind, nog eens speciaal voor de wagenbouwers, werd zeer enthousiast ontvangen. En onze Gerard slaagde erin om de maquette mee te

krijgen: die staat nu pontificaal bij hem in de winkel.!

Mooi evenement, veel gespeeld, mooie locatie en prachtige corsowagens.

Het is een hele prestatie voor een dorp met een kleiner aantal inwoners om zo’n groot evenement op te zetten.