Verslag optreden Bloemencorso Eelde, 31 augustus 2019

Na de nodige eerdere contacten over en weer was het dan zover: op een stralende zonnige Zaterdag zou de bus naar Eelde ons afhalen uit Spoolde om 10.30 uur. Dat werd door bus perikelen nogal wat later, het was al 11.15 geweest maar afijn, de bus met showband Excelsior uit Renkum was er dan. Jaap was al met zijn eigen bus bijkans in Eelde, die had de instrumenten mee. Ook Ad was daar al. Totaal een mooie bandbezetting trouwens.

Rond 12.30 dan aankomst in Eelde bij de sporthal waar we konden inspelen en de briefing plaatsvond. 13.15 al weer op weg naar het startpunt.  Wat zonder begeleiding of bewegwijzering ons in feite een omweg kostte maar in elk geval bereikten wij dan ook onze speellocatie. Aldaar hebben we een stilstand optreden gegeven. Daarna was het wachten tot we in de optocht werden gezet. Het zonnetje deed nog steeds goed haar best en dat was te merken onderweg. Niettemin in muzikaal opzicht een nette performance en ook de marching zat er naar behoren in. Dit soort optochten kent trouwens altijd onderweg wel weer de nodige opstoppingen .

Er waren veel prachtige creaties bij. Niet voor niets was er veel publiek langs de route.

Na een ronde van een kilometer of 4 werden we op het startpunt uitgevoegd, zodat we weer terug konden naar de sporthal. Lekker de bezwete plunje uit en de korte broek weer aan. Met een koud biertje of wat anders konden we weer de bus in. Maar niet voordat we Oscar officieel zijn bandcertificaat hadden uitgereikt. 

Bij Excelsior zat op de terugreis de sfeer er goed in en na een prettige trip, voor in de avond dan weer terug bij de Carpool Mercure.

Niet echt veel fotomateriaal van onze band op internet terug kunnen vinden trouwens, daarom heb ik wat screenshots getrokken uit de uitzending van RTV Drenthe.