Streetparade en taptoe in Heeten

Streetparade en taptoe in Heeten op 18 juni jongstleden. Dik twee jaar gelden kwam de aanvraag binnen voor een optreden op het 100 jarig jubileum van muziekvereniging St Caecilia Heeten. Dit jaar kon het dan eindelijk doorgaan. En wat een deelnemersveld : Amigo Leiden, Advendo Sneek, van Limburg Stirumband Wezep, Kamper Trompetterkorps, DVS Katwijk. Grote showkorpsen van grote naam. En daar mochten wij deel van uitmaken !  Na de nodige voorbereidingen konden we dan zaterdagmiddag afreizen en ieder was rond 17.00 binnen. Elk korps kreeg een vaste begeleider en dat was mooi geregeld.

Daarna moest eerst het nummer Highland Cathedral met de genoemde korpsen geoefend worden voor de finale ‘s avonds. Na twee keer was het gefikst. En dan was het al rap tijd om de streetparade te starten. Een fikse ronde, zeker gelet op de hoge zomerse temperatuur. We waren wel als een van de eersten terug op het taptoe terrein en dat gaf onze voortvarende penningmeester Taco de gelegenheid om direct voor iedereen friet te bestellen.

Uiteraard had de organisatie zelf voor voldoende drinken gezorgd  in de kleedkamer. Om 20.15 stonden we alweer getuned klaar om ons deel van het taptoe optreden . We hebben er een mooi optreden neergezet en het publiek vond het prachtig. Zeker toen we the Fling speelden en Sjaak nog even een showtje weg gaf. Na een aantal strak gespeelde tunes zat ons deel er op. Na nog wat showkorpsen bekeken te hebben maakten we ons op voor de finale om 22.00 uur.

Ongelukkigerwijs kreeg Ben op dat moment hevige kramp. Oscar heeft hem echter op waardige wijze kunnen vervangen. Samen met mij zette hij het Highland Cathedral in , vervolgens samen gespeeld door alle korpsen. Ben was even later gelukkig weer van de ergste kramp af. Tja, het kan je zomaar overkomen.

Over all kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag.!! Hieronder nog enkele foto’s.