Verslag Airborne mars in Oosterbeek

Ook dit jaar waren we op 2 september uitgenodigd om dit evenement muzikaal op te luisteren. Je moet er wel op tijd bij zijn, vanaf Apeldoorn vertrok de bus al voor 8.30 uur. En dan te bedenken dat er nog wat DIE HARDS de avond ervoor met de band “Scrum” gespeeld hadden in Nijverdal.Die zaten met wat kleine oogjes in de bus. Respect hoor.

Nadat we in Oosterbeek klaar waren, ingespeeld en de lunchpakketten bij de organisatie hadden verzameld (de opvang was weer uitstekend) stelden de korpsen zich vana    f 10.00 uur op om af te marcheren richting het park. Na de herdenking, taptoe /eresignaal en minuut stilte werd de tocht geopend voor de wandelaars. Steeds draaide een muziekkorps in voor het officiele defile en wij gingen rond 11.30 de baan op. Achter ons en groep jongens en meisjes + begeleiders van “Stichting Ome Joop” die kinderen opvangt. Prachtig initiatief. Halverwege het defile brachten wij nog een klein eerbetoon aan de nog aanwezige veteranen en even later zat het defile er op. Normaliter heb je dan nog twee middagrondes te gaan maar in overleg met de organisatie waren wij aangewezen om de veteranen (in Engelse taxi en golfkar) over het parcours te begeleiden met een ereronde. Wij werden dus officieel uit de rondes gehaald en dat betekende een aantal kilometers minder. Maar wat een enthousiasme onderweg van publiek en de oude mannen zelf ook . In het park kregen wij de gelegenheid om nog even met ze te praten. en van hen merkte op: “You are a bloody good pipeband and I wished that I had served with some of you in the army ” Een beter compliment kun je niet krijgen op zo’n dag.

Hiern hebben we in het park nog wat gespeeld en naderhand op de Utrechtseweg. Rond 17.00 uur weer in de bus terug naar Apeldoorn. Maar niet nadat we BEN hartelijk hadden bedankt voor zijn laatste officiele optreden als pipemajor . Na al die jaren draagt hij graag het stokje over aan een nieuwe generatie zoals hij zelf zegt. Ondanks dat hoopt hij nog lang mee te kunnen blijven doen. De cup of friendship werd gevuld met whisky en ging rond. Ben kreeg zelf een goeie fles cadeau dus ik vermoed dat hij  het weekend verder goed is doorgekomen. Al met al een heel mooie dag, wer bekenden van andere muziekgezelschappen gesproken en een eer om de veteranen (95+) te mogen begeleiden . Hieronder nog wat sfeerbeelden. (Hans B)